De 4-minuten vetverbranding Miracle Miracle Tabata training

Misselijkheid. Sterren zien. Zuigende wind. Zo weet je dat je een Tabatatraining goed doet. Op het eerste gezicht kun je je je afvragen waarom iemand zichzelf dit opzettelijk zou aandoen, maar er is een reden waarom dit soort intensieve intervaltraining niet alleen voor sporters, maar zelfs voor beroemdheden als Kyra Sedgewick de go-to-trainer wordt. “Het is de moeilijkste oefening die je ooit in je leven zult doen”, zegt Sedgewick over de trainingsroutine die ze “The 4-Minute Miracle.” noemde.

Maar het is het waard. Doen zo weinig als 4 minuten (of een “Tabata”) kan verhogen uw aërobe capaciteit, anaërobe capaciteit, VO2 max, rust metabole snelheid, en kan u helpen meer vet te verbranden (en je kijken 200 procent magerder) dan een traditionele aërobe training van 60 minuten. Dat klopt 4 minuten Tabata kan u een betere fitheidswinst opleveren dan een heel uur hardlopen op de loopband.

De truc om al deze voordelen te verkrijgen is het niveau van intensiteit. Om een Tabata te doen, een oefening die in de jaren ’70 voor Japanse Olympiërs is ontwikkeld, hoef je alleen maar een cardio-activiteit te kiezen, zoals hardlopen, touwspringen of fietsen, en ga zo hard als je kunt voor 20 seconden. Volg dat met 10 seconden rust en herhaal nog zeven keer. En als ik zeg “zo hard als je kunt gaan”, bedoel ik 100 procent maximale intensiteit. Aan het einde van de 4 minuten zou je het gevoel moeten hebben dat je gaat sterven.

Toen ik hier voor het eerst mee begon, zweer ik dat ik zelfs een licht zag aan het eind van een tunnel. Ik moet mezelf echt ompraten om de training te doen, maar het zien van de zeer reële veranderingen in mijn lichaam heeft me een gelovige gemaakt. Het toevoegen van twee Tabatas per week aan mijn trainingen hielp me om in één maand 7 procent lichaamsvet af te werpen.

Probeer een van deze 10 vet-knallende Tabata trainingen en kijk zelf maar eens. Een paar tips om je op weg te helpen:

Ten eerste, terwijl u een Tabata interval met zowat om het even welke oefening kunt doen, begin met één waarin u zeer comfortabel bent. De meeste mensen kiezen voor sprinten op een loopband.

Ten tweede, krijg je een goede timer, ongeacht hoe goed je denkt dat je bent op 1-mississippi-ing, je kunt niet inschatten wanneer 20 seconden en 10 seconden zijn verstreken wanneer je hersenen zo wazig zijn.

Ten derde, krijg je een goede mantra die je op tijd kunt herhalen met je voetstappen voor elke 20-secondenuitbarsting. Het klinkt dom, maar het helpt je echt om je te concentreren op wat je doet en niet op je ondraaglijke pijn.