De best lopende apps om u te helpen trainen voor uw volgende race

C25K® 5K-Trainer

Best lopende app voor: Beginnende hardlopers die zich willen ontspannen in

Leuke functies: Als je op zoek bent naar een app die je door een bank-tot-5K-plan leidt, dan is dit de perfecte plek om te beginnen. De app coacht je tot een afstand van 5K gedurende acht weken, waarbij je drie keer per week wordt geïnstrueerd om slechts 30 minuten per dag te rennen of te lopen. Als je klaar bent om te upgraden van een 5K naar een langere afstand, download dan de andere trainingsapps van het bedrijf voor 10K’s, halve marathons en volledige marathons.

Prijs: Gratis

Beschikbaar in de iTunes App Store, Google Play en Amazon.

Strava

Best lopende app voor: Het vinden van uw rennende stam

Leuke functies: Voor nieuwe hardlopers, die een beetje hulp kunnen gebruiken bij het trainen van hun eerste 5K of atleten die nieuw zijn in een stad, kunt u zich aansluiten bij andere hardlopers en renners – ook de app-tracks – door uw run or ride en de zieke uitzichten die daarbij horen te plaatsen of een afspraak te maken voor een groepsrun. Volg je eigen prestaties grondig, en nodig ook een run buddy of ander veiligheidscontact uit om je locatie via het geavanceerde GPS-systeem te volgen als je op weg bent naar onbekende paden.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar in de iTunes App Store en op Google Play.

Verpletter je doelen met Jen Widerstrom – Meld je nu aan!

RunKeeper

Best lopende app voor: Lopers die houden van een beetje vriendschappelijke competitie

Leuke functies: Houd jezelf verantwoordelijk voor elke mijl met RunKeeper, waardoor gebruikers “concurreren” met anderen op de app om je fitnessdoelen te verpletteren. U kunt uzelf gemotiveerd houden door uw dagelijkse of wekelijkse runs te schetsen op basis van uw schema, en vervolgens vrienden uit te dagen, hen te feliciteren met hun tempo, of uw eigen succes te delen. Dan kunt u uw vooruitgang op een grotere schaal controleren, dus in principe wint iedereen.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar in de iTunes App Store en op Google Play.

WandelingJogRun

Best lopende app voor: Lopers die de voorkeur geven aan outdoor training

Leuke functies: Met een database van meer dan 1,7 miljoen door de gebruiker bijgedragen routes, gefilterd op afstand en tijd, haalt de WalkJogRun app de eentonigheid uit de racetraining. Kies een “trainingsdagboek” uit de vooraf ingestelde plannen van de app of maak je eigen “trainingsdagboek” voor eender welk afstandsdoel. Het is een beetje duurder dan veel lopende apps, maar het ongelooflijk nauwkeurige GPS-trackingsysteem elimineert elke kans op verrassingen op de wedstrijddag. Hier is hoe je anders de week voor je race kunt voorbereiden.

Prijs: $ 4,99

Verkrijgbaar in de iTunes App Store

PaceDJ

Best lopende app voor: Elke loper die behoefte heeft aan muzikale motivatie

Leuke functies: We zijn er allemaal geweest: Je registreert mijlen als een pro met up-tempo tunes om je te helpen het tempo bij te houden, wanneer ineens die ballade uit de jaren ’90 opduikt en je pas helemaal verpest. De PaceDJ-app gebruikt beats per minuut, BPM, om je exacte paslengte te matchen met nummers uit je muziekbibliotheek, of je kunt bladeren en kopen van de 35 miljoen nummers op pacedj.com om op snelheid te komen. Zo wordt je hardlopen nooit meer onderbroken door “My Heart Will Go On”!

Prijs: Gratis

Beschikbaar in de iTunes App Store

Nike+ Run Club

Best lopende app voor: Intermediaire en gevorderde hardlopers die een gestructureerd trainingsplan willen.

Leuke functies: Dit trainingsprogramma duwt lopers die een paar mijl per week inloggen naar marathonlopers, en iedereen daartussenin. De app bevat herinneringen om je te helpen bij het plannen van je trainingen, bewaart al je statistieken (afstand, hoogte, hartslag en nog veel meer – sluit deze ook aan op je Apple horloge) en het beste deel: gepersonaliseerde coaching door een Nike+ coach, zodat je altijd iemand in je hoekje hebt die je aan het trainen is. (Wil je nog meer coaching? Bekijk deze geniale looptips om je goed uit te strekken voor, je tijd te winnen en daarna voor jezelf te zorgen).

Prijs: Gratis

Beschikbaar in de iTunes App Store en Google Play Store.

Goede Doelen Mijlen

Best lopende app voor: Lopers die elke stap terug willen geven aan de gemeenschap

Leuke functies: Je training bereidt je niet alleen voor op een race, maar kan ook goed presteren: Log zoveel mogelijk in door te lopen, rennen of fietsen – en verdien geld voor je favoriete organisatie. Elke mijl die je loopt of rent verdient het goede doel 25 cent, en elke mijl fietste 10 cent. Meer dan dertig goede doelen zijn al op de kar gesprongen, dus alles wat je nodig hebt is je voeten om je deel te doen.

Prijs: Gratis

Beschikbaar in de iTunes App Store en Google Play Store.

Aaptiv

Best lopende app voor: Cross-training

Leuke functies: Om in topconditie te komen voor uw race, kunt u er niet op vertrouwen dat u alleen maar op de stoep slaat. De Aaptiv app fungeert als een persoonlijke trainer binnen handbereik (of je pols – je kunt alle wekelijkse lessen op je Apple horloge bekijken). Je kunt kiezen uit meer dan 30 trainingsroutines die elke week door toptrainers worden ontworpen en op maat gemaakt voor een specifiek doel, of het nu gaat om het verhogen van je beenkracht, het voorbereiden van een buitenwedstrijd of het uitrekken van je spieren met yoga. Je bent in een mum van tijd klaar voor de race en andere vormen van training zijn een geweldige manier om blessures tijdens de race te voorkomen.

Prijs: Gratis; $9,99/mo na de proefperiode voor ongelimiteerde training.

Beschikbaar in de iTunes App Store en Google Play Store.

 

MyPlate door Livestrong

running diet app myplate

Best lopende app voor: Lopers die hun dieet willen vormgeven

Leuke functies: Om fit te worden voor een race is meer nodig dan alleen het eten van het juiste voedsel om je lichaam van brandstof te voorzien is net zo belangrijk! Met de MyPlate app van LiveStrong.com kun je je inname van eiwitten, koolhydraten en meer volgen om er zeker van te zijn dat je voeding op gelijke hoogte is met je trainingsdoelen (en kijk ook eens naar deze gids voor het eten voor de marathon). Met een uitgebreide database van meer dan 1,3 miljoen voedingsmiddelen en restaurant-artikelen kunt u eenvoudig alles wat er in uw lichaam gebeurt bijhouden. Het beschikt ook over een gemeenschap van leden die je kunnen inspireren om je doelen na te streven.

(BTW, maak je geen zorgen als je even van de trainingswagen valt. Zo krijg je je race-training routine weer op de rails.)

Prijs: Gratis

Beschikbaar in de iTunes App Store