Hoe een fitheidsmodel te worden, volgens echte fitheidsmodellen

Dus, je wilt een fitnessmodel zijn? Blijkbaar ben je niet alleen. Volgens onlangs vrijgegeven gegevens van Google over wat de wereld op het internet zoekt, is er veel interesse om een fitnessmodel te worden. Je weet wel, net als bij die mensen die hun lichaamsgewicht laten zakken en het doen van pull-ups er absoluut moeiteloos uitzien. Van buitenaf lijkt het niet echt een moeilijke klus, vooral als je al echt van fitness houdt. Maar we hebben besloten om met een aantal echte fitnessmodellen te praten om uit te vinden hoe het is om in de branche te werken. Het zal je misschien verbazen hoe hard er hard aan gewerkt wordt.

Hoe te ontdekken

Het eerste wat je moet doen om als fitnessmodel te werken (net als elk ander model) is om ontdekt te worden. Terwijl sommige modellen naar open calls gaan of rechtstreeks contact opnemen met modelleeragenten, hadden de twee fitnessmodellen die we gesproken hebben veel minder traditionele wegen om hun carrière te beginnen. Alex Silver-Fagan, NYC trainer, yogadocente en Wilhelmina fitnessmodel werden ontdekt terwijl ze aan het trainen was voor een bikiniwedstrijd. “Aan het einde van mijn laatste jaar op de universiteit, begon ik me voor te bereiden op een bikiniwedstrijd, een bodybuildingshow”, vertelde ze ons. “Ik heb drie maanden lang zeer intensief getraind en gestorven. Een deel van dit proces bestaat meestal uit een fotoshoot, om beelden en herinneringen te creëren van hoe je lichaam er schoon en versnipperd uitziet”. Het lange verhaal kort, nadat Alex haar foto’s had laten maken, stond de fotograaf met wie ze samenwerkte erop dat ze haar foto’s naar een agent in NYC stuurde. “De rest is geschiedenis”, zegt ze. “Naast mijn studie als trainer en groeps fitnessinstructeur, begon ik fotoshoots te doen om mijn portfolio op te bouwen en uiteindelijk begon ik banen te boeken. (Je hebt haar modelleringstrainingen zoals deze gezien op de pagina’s van Shape!) Maar ze heeft het niet meteen groot gemaakt. “Ik bracht een jaar door met een kleiner bureau voordat Wilhelmina me eindelijk aanbood om mij te tekenen. Wat mensen zich niet realiseren is dat je soms klein moet beginnen en heel hard moet werken, voordat je erkend wordt door een aantal van de grotere bureaus,” legt ze uit.

Suzanne Cover, die ook getekend is bij Wilhelmina, heeft een nog meer onconventionele weg naar de fitness modelleerindustrie, en haar verhaal heeft alles te maken met sociale media. “Ik had nooit gedacht dat ik een fitnessmodel zou zijn! Ik werd ‘ontdekt’ op Instagram door een kleiner fitnessbureau een jaar geleden”, zegt ze. “Ik was op huwelijksreis in het Caribisch gebied en postte na mijn huwelijk een foto van mezelf met een bikinibroekje en een echte zeesterrenbeha. Net als in het verleden kwam ik tijdens het snorkelen een aantal levende zeesterren tegen en ging er gewoon voor. De foto werd opnieuw geplaatst door het bikinimerk dat ik droeg, en een handvol fitspo-accounts. Het volgende wat ik wist, een modellenbureau reikte me de hand.” Dus eigenlijk was het het lot. Maar het vertrouwen om verder te gaan met het idee kwam niet meteen. “Het duurde bijna drie weken voordat ik zelfs de moed had om een afspraak te maken, maar uiteindelijk deed ik dat en ging ik naar binnen voor een interview. Het was een 100 procent gesprek: geen metingen, geen bikini-optredens of foto’s, en dat was wat ik bang was voor die dwaze drie weken dat ik niet reageerde!”. Omdat Suzanne geen portfolio had, raadde het bureau haar aan om wat testshoots te boeken om er een op te bouwen. “Ik boekte mijn eerste baan meteen, en nadat ik onder druk was gezet om een contract te tekenen dat ik niet begreep – iets waar iedereen voorzichtig mee moest zijn – vroeg ik een vriend van een vriendin om advies uit de branche. Zij stelde voor dat ik contact opnam met Wilhelmina Fitness voordat ik iets tekende, wat ik deed, en kort daarna kreeg ik van hen een contract aangeboden”.

De dag tot dag van een fitheidsmodel

Once you get signed, the hard work really begins. Shoot days are fun, but they also can be grueling. On days when you’re not shooting, you may be working another job, like Alex who is a trainer and teaches all kinds of awesome classes in NYC, or Suzanne, a former Wall Streeter who is a sommelier and runs her own wine consulting business. But on a shoot day, what can you expect? First, an early call time. “I typically get a workout in early in the morning before my call time,” says Alex. “This is simply because shoot days are very draining and I know that by the time ‘wrap’ is called, I will just want to go home and go to sleep! Sometimes I also have to head to the gym to teach a class or train a client after the shoot, so I like to know that my own sweat session is done for the day.”

Next comes hair and makeup. “Every shoot starts with hair and makeup, which still feels like a treat to me and is a nice way to decompress from the must-arrive-on-time transportation hustle,” explains Suzanne. “At some point, the creative director or trainer stops by to walk you through the shot list for the day. Then you’ll visit wardrobe, have another hair and makeup touch-up, and you’re in front of a camera.”

Now, the real work starts. “As a fitness model, more often than not ‘shooting’ involves some sort of exercise and is typically pretty physically taxing,” says Alex. Suzanne agrees, saying, “I recently shot a campaign for Technogym’s new stair-stepper and must have run two long flights of stairs, full speed, no less than 50 times-all for a five-second clip in the commercial!” Yep, that’s a lot of stairs. “The finished product was a full two minutes in length to give you an idea how much work goes into it. I couldn’t walk normally for days afterwards!” Ouch.

De uitdagingen om een fitheidsmodel te zijn

Naast de fysieke uitdagingen waar fitnessmodellen op de set voor staan, zijn er nog enkele andere obstakels waar ze voortdurend mee te maken hebben. Nummer één? Altijd een cameraklaar lichaam hebben. “Ik zou uiteraard het hele jaar door in vorm blijven, ongeacht of ik model was of niet, want ik ben een trainer, ik hou van fitness, en ik hou er ook van om mijn lichaam goed te behandelen,” zegt Alex. Toch is er “in principe gewoon een constante druk om altijd abs te hebben en er altijd een bepaalde kant op te kijken”. Bovendien is het even wennen om op basis van je fysieke eigenschappen vergeleken te worden met anderen bij het casten. “Soms ben je gewoonweg niet goed voor de rol of de specifieke baan en daar moet je het goed mee doen. Het is niet alleen een baan, het wordt een deel van je hele leven”, zegt ze. Plus, vertrouwen is de sleutel, zelfs als je weet dat je wordt beoordeeld. “Er is zoveel meer aan modelleren dan alleen maar mooi zijn voor een camera, en ik heb dit niet helemaal op prijs gesteld om in de branche te komen,” zegt Suzanne. “Lichaamsbewustzijn en, nog belangrijker, vertrouwen is essentieel. Als je niet voor die camera gaat staan en niet alleen tegen jezelf zegt dat je Sasha Fierce bent, maar ook gelooft dat je Sasha Fierce bent, dan zal het je laten zien dat je de baan niet zult krijgen”.

Naast het feit dat je er geweldig uitziet, moet je ook in staat zijn om op een hoog niveau fysiek uit te voeren. “Mensen begrijpen niet dat de meeste fitnessmodellen worden ingehuurd omdat we fysiek veel oefeningen kunnen doen en uithoudingsvermogen hebben voor wat er nodig is voor de opnames,” legt Alex uit. Het is niet alleen dat fitnessmodellen er sterker uitzien dan gewone modellen, ze zijn het ook. “We kunnen de 20 push-ups doen die nodig zijn voor het perfecte schot, of bijna een mijl rond je set rennen om het perfecte loopbeeld te krijgen. Het gaat niet alleen om het hebben van buikspieren, het gaat er ook om dat je fit bent en goed kunt bewegen”.

Nog een moeilijk aspect? U bent altijd op afroep. “Het last-minute karakter van de industrie kan zeer uitdagend zijn,” merkt Suzanne op. “Ik ken mijn planning zelden van tevoren, waardoor het moeilijk kan zijn om verplichtingen aan te gaan in mijn persoonlijke leven. Vaak is er dezelfde dag nog berichtgeving voor afgietsels en soms maar één dag van tevoren voor sollicitaties”. En dan is er nog het feit dat je als model in principe een freelancer bent. “Suzanne: “Totdat je er een tijdje mee bezig bent, is het salaris niet consistent. “Soms dood je het en soms zijn het krekels. Gelukkig houdt mijn wijnadviesbureau me behoorlijk bezig, wat het makkelijker maakt om langzame periodes in de pas te lopen”, aldus Suzanne. Het klinkt alsof het hebben van een zijwaartse drukte is vrij essentieel in deze branche.

De voordelen van het zijn een fitheidsmodel

Hoewel het een zware klus is, zijn de deuren die de fitnessmodellering kan openen ontegenzeggelijk geweldig. De ,,modellering van de geschiktheid heeft me aan heel wat verbazende mensen geïntroduceerd die achter de scènes in de geschiktheidsindustrie werken, en me zo meer modelleer banen evenals ,,het bijdragen” banen als trainer,” Alex zegt gekregen. “Een van de coolste dingen voor mij is dat ik fitnesscontent kan leveren, of dat nu tips of zelfs een training zijn, en dat ik die zelf kan modelleren. Ik hoop dat het modelleren me blijft helpen om met meer mensen te netwerken en me eerst als trainer en vervolgens als model tweede te profileren. Suzanne merkt op dat ze niet zo zeker weet hoe het gebeurd is, maar dat het modelleren haar carrière als wijnexpert heeft versneld. Ze zegt dat ze heeft meer mogelijkheden dan ooit tevoren, en kan zelfs worden venturing in andere vormen van media, zoals televisie.

Het bodemadvies als u een fitheidsmodel wilt worden

Als je het zo ver hebt gebracht en je wilt nog steeds een fitnessmodel zijn, dan is hier het advies dat onze meiden voor je hebben: “Zorg goed voor je lichaam en probeer in gedachten te houden dat hoewel het je taak is om er op een bepaalde manier uit te zien, fitness in het algemeen niet alleen om esthetiek gaat,” zegt Alex. “Houd de vreugde in je beweging.” En als je probeert je te laten tekenen bij een bureau, neem dan contact op met lokale fotografen en begin dan met het opbouwen van je portfolio. “Je moet een soort basislijn hebben voordat een agent je in overweging neemt. Het is ook goed om ervaring achter de camera op te doen en uit te zoeken hoe het is om voor een foto te bewegen en met verschillende fotografen te werken.

Meer dan wat dan ook, zegt Suzanne dat je “gewoon uit je eigen weg moet gaan en het gewoon moet doen. Start je portfolio. Ga naar een open gesprek of stuur je foto’s naar een bureau. Stuur die e-mails! Je bent al fit genoeg, mooi genoeg, mooi genoeg, getonifieerd genoeg, lang genoeg – je hebt alles al. Ik denk echt dat de fitness-industrie tegenwoordig probeert om meer representatief te worden voor alle soorten organisaties.”. Wees ook niet bang voor afwijzing. Het is gewoon een deel van de deal. “Niemand boekt elke casting”, zegt ze. “Als je ‘nee’ je laat stoppen voordat je zelfs maar in de deur staat, hoe kun je dan ooit verwachten dat je het als model kunt maken?

En nog één ding: “Zoek een maatje met een camera en ga samen fotograferen. Oefenen. Steeds weer opnieuw en opnieuw en opnieuw. De glamazons die er fantastisch uitzien, wat ze ook doen, zijn ervaren, geen begaafde natuurfreaks die perfect wakker zijn geworden. Een goed model weet echt welke houdingen en hoeken er goed uitzien op hun lichaam en is niet verlegen om het te bewerken,” zegt Suzanne. Je moet oefenen om dat niveau te bereiken, net als al het andere.