De gezondheidsvoordelen van aloë vera sap voor de gezondheid

Als je op Google zoekt naar ‘aloë vera sap’ zou je al snel kunnen concluderen dat het drinken van aloë vera sap de ultieme gezonde gewoonte is, met voordelen voor de gezondheid, variërend van gewichtsverlies, spijsvertering, immuunfunctie en zelfs ‘algemene ongemakken verlichten’. Maar als je verder kijkt dan de eerste 40+ zoekresultaten (alle sites die de verbazingwekkende voordelen van aloë vera sap opsommen vlak voordat ze je een maandelijks aanbod verkopen), is het een ander, nauwkeuriger verhaal.

V: Wat zijn de voordelen van het drinken van aloë vera sap?

A: Wat interessant is aan aloë vera sap is dat ondanks de enorme marketingpush om mensen te informeren over de voordelen ervan, er zeer weinig wetenschappelijke gegevens zijn die het gebruik ervan bij mensen ondersteunen. Bovendien is een deel van het toxiciteitsonderzoek bij dieren alarmerend.

Gebruik van aloë vera door de hele geschiedenis heen
Informatie over het gebruik van aloë vera’s dateert van bijna 5000 jaar geleden tot de vroege Egyptische tijd. Sindsdien is het zowel plaatselijk als mondeling gebruikt. Aloë vera gel, die wordt gevonden wanneer u de groene, bladrijke huid openbreekt, wordt vaak plaatselijk gebruikt om brandwonden, schaafwonden, psoriasis en andere huidaandoeningen te behandelen. Aloë vera sap, voornamelijk geproduceerd uit de groene buitenste blad, werd gebruikt als een belangrijk onderdeel in veel over-the-counter laxeermiddelen tot 2002, toen de FDA trok ze uit de drogisterij planken als gevolg van onvoldoende informatie over hun veiligheid.

Risicovolle bijwerkingen van het drinken van aloë vera sap of gel

De zorgen van de veiligheid over het drinken van aloë vera sap zijn na de versie van de bevindingen van een studie van twee jaar door het Nationale Programma van de Toxicologie blijven groeien. Volgens deze studie, toen onderzoekers ratten een extract van aloë vera sap gaven, was er “duidelijk bewijs van kankerverwekkende activiteit bij mannelijke en vrouwelijke ratten, gebaseerd op tumoren van de dikke darm”. (Nee bedankt, toch? Probeer in plaats daarvan deze 14 onverwachte smoothie en groene sap ingrediënten.)

Maar voordat je mensen gaat vertellen dat aloë vera kanker veroorzaakt, zijn er een paar dingen om te overwegen:

1. Deze studie werd gedaan bij dieren. We weten niet wat er bij mensen zou gebeuren, maar deze negatieve resultaten zouden voldoende moeten zijn om je voorzichtig te werk te laten gaan totdat er meer informatie beschikbaar is.

2. 2. Bedenk wat voor soort aloë vera werd gebruikt in deze studie. De onderzoekers gebruikten niet-gedecoreerde aloë vera-extracten van hele bladeren. De manier waarop aloë vera wordt verwerkt kan van invloed zijn op de verschillende stoffen die in de plant aanwezig zijn en dus op de impact op je lichaam. Bijvoorbeeld, wanneer fabrikanten ontkleuren alo¿ vera blad (een proces waarin de alo¿ vera wordt doorgegeven door middel van een houtskoolfilter), worden de componenten die alo¿ vera geven zijn laxerende eigenschappen, de antrachinonen, worden verwijderd. Een specifieke antrachinon genaamd Aloin wordt beschouwd als de drijvende kracht achter de ontwikkeling van tumoren in de dierlijke studie.

De mogelijke voordelen van het drinken van aloë vera sap

Maar het is niet allemaal slecht nieuws voor aloë vera sap. In een studie uit 2004 in het Verenigd Koninkrijk gaven onderzoekers mensen met actieve colitis ulcerosa, een soort ontstekingsdarmziekte, aloë vera gel om te drinken (denk eraan dat ze in de dierenstudie aloë vera sap gebruikten, niet gel). Na vier weken van het drinken van aloë vera gel in water twee keer per dag, hun symptomen begonnen te verbeteren in de richting van remissie van colitis ulcerosa, in vergelijking met die gegeven gewoon water. Geen significante negatieve bijwerkingen werden ervaren als gevolg van het drinken van de aloë vera gel.

Zoals u kunt zien, is het verhaal van de aloë vera niet zo duidelijk – zo duidelijk als veel drank-etiketten willen dat je gelooft. Mijn persoonlijke aanbeveling is dat u moet wachten op meer menselijk onderzoek om aan te tonen dat aloë vera aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt zonder negatieve bijwerkingen. Als u ervoor kiest om aloë vera te drinken op dit moment, neem dan eerst contact op met uw arts, en zorg er dan voor dat het product dat u gebruikt niet dat probleem antrachinonen Aloin bevat.

Maar, hoe zit het met Aloë Water?

Om een andere voedseltrend of gezondheidstrends in de mix te gooien, is er ook een verhoogde interesse in aloëwater. Wat is het verschil tussen aloë vera sap en aloë vera water? Nou, het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. De aloë vera gel wordt meestal gemengd met citrussap om aloë vera sap te maken, en het is gewoon aloë water als de gel wordt gemengd met water. De voordelen en potentiële risicofactoren zijn in principe hetzelfde, maar sommige voedselprofessionals geloven dat het innemen van aloë vera gel (in sap- of watervorm) de huid ten goede kan komen dankzij de hydratatie en de vitamine C.