Kan je sneller vetverlies bereiken met een laser?

laser-fat-removal-laser-liposuction.jpg

Elk apparaat dat snel vetverlies zonder chirurgie belooft klinkt als iets dat in dezelfde categorie valt als dieetpillen, cellulitis crèmes en elektrische buikriemen – snelle oplossingen die zelden (of nooit) voldoen aan hun grote claims. Toch Dan Blustin, 44, de algemeen directeur van een LifeTime Fitness gym, kan niet genoeg goede dingen zeggen over Zerona, ook wel “laser lipo” genoemd, een laser vetverwijderingsprocedure. “Het heeft mijn leven veranderd”, zegt hij eenvoudigweg.

“Daar was ik, het runnen van een sportschool en 30 pond overgewicht. Ik voelde me elke dag als een hypocriet. Als voormalig bodybuilder en MMA-vechter wist ik wat ik moest doen om in vorm te komen, maar door mijn leeftijd werkte het gewoon niet meer zoals vroeger”, zegt hij. In zijn verlangen om een beetje hulp te krijgen, besloot hij Zerona te proberen, dat belooft om hardnekkige vetcellen af te blazen en een kleiner, steviger lichaam te vormen. (Hé, we weten al dat lasers wonderen kunnen doen voor je huid.) Naast de driemaal per week plaatsvindende laserbehandelingen die ongeveer 30 minuten duren, zegt Dan dat hij de opdracht kreeg om een koolhydraatarm dieet te eten, veel extra water te drinken en zich aan zijn normale trainingsroutine te houden. Aanvankelijk was hij sceptisch. Maar toen hij resultaten begon te zien, werd hij een gelovige, zegt hij.

Wie kan Laser Lipo proberen?

De ideale kandidaat voor het verwijderen van laservet is iemand die zich al inzet voor het maken van gezonde leefstijl veranderingen en die niet veel gewicht te verliezen heeft, maar zich meer zorgen maakt over probleemgebieden, met name in de heupen, taille en dijen, zegt Peter LePort, M.D., een bariatrische chirurg en medisch directeur van MemorialCare Center for Obesity in Californië, die gebruik maakt van vet beeldhouwen laser in zijn praktijk. “Dit is niet nuttig voor mensen die zwaarlijvig zijn of die veel gewicht willen verliezen, maar het werkt geweldig voor het aanpassen van individuele lichaamsdelen na het verliezen van gewicht of het hebben van plastische chirurgie,” zegt hij.

U moet ook genoeg tijd in uw schema hebben om u te verbinden aan meerdere sessies per week gedurende enkele weken. De Zerona website beveelt aan niet meer dan 72 uur tussen de behandelingen door te gaan voor de beste resultaten.

Laser vet-verwijdering therapieën worden niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden, of voor mensen die pacemakers hebben. De laser zal ook niet ingaan op eventuele onderliggende metabole, hormonale of andere fysieke problemen die de gewichtstoename kunnen hebben veroorzaakt, dus u moet eerst naar uw arts gaan, waarschuwt Dr. LePort. (Besloten lasers zijn niet voor jou? Probeer deze ultieme training voor benen, kont en dijen voor het verliezen van cellulitis.)

Hoe laser vetverwijdering werkt

Laser lipo biedt een niet-invasieve behandeling voor vet, gericht op vetcellen, terwijl andere weefsels in het lichaam worden gespaard. De Zerona werkt door middel van lasers die speciaal ontworpen zijn om gaten in uw vetcellen in uw onderlichaam te prikken. Het bedrijf zegt dat hun lasers langzaam de cellen perforeren zodat ze leeglopen. (Maak je geen zorgen, het is volledig pijnloos.) Je lichaam houdt alle vetcellen – een goede zaak omdat het verwijderen van vetcellen kan onbedoelde gevolgen hebben zoals het vet weer op andere plaatsen, zoals gezien in recente studies over liposuctie-maar ze zijn gewoon veel kleiner. Het vet komt dan vrij in uw interstitiële vloeistof en wordt uitgespoeld door uw lymfestelsel. Omdat we onze gifstoffen in ons vet opslaan, heeft dit ook een reinigend effect op het lichaam, zegt Lisa Bloch, directeur van de LifeTime Fitness Medi-spa en degene die Dan’s behandelingen deed.

Hoe het voelt als

Je begint met het uitkleden van je onderste helft en laat je ondergoed aan als je dat wilt. Vervolgens ga je op tafel liggen en de technicus past de octopus-achtige armen aan om de lasers op de specifieke plekken te richten waar je probeert te krimpen. En dat is het dan! U ligt daar terwijl de lasers hun magie uitoefenen, waarbij de meeste sessies tussen de 20 en 40 minuten duren. Omdat de Zerona een “koude” laser is, voelen patiënten er niets van, legt Bloch uit. Er is geen pijn, zwelling, tederheid of roodheid, dus er is ook geen downtime. In tegenstelling tot meer invasieve vet-verwijderingsbehandelingen, kunt u onmiddellijk teruggaan naar het werk, het uitoefenen van of wat uw dag anders houdt.

Daarna, echter, kunt u iets voelen. Omdat de laser ervoor zorgt dat uw vetcellen hun inhoud in uw bloedbaan vrij te geven, kunt u zich een beetje moe, wazig of ziek voelen na afloop, vooral als u niet genoeg water drinkt. “Het water is de sleutel tot het spoelen van het vet en giftige stoffen uit uw systeem,” voegt ze eraan toe. (Water is goed voor letterlijk alles.)

Laser Lipo werkt niet alleen

“Dit is zeker geen wondermiddel”, zegt Bloch. “Dit is complementaire geneeskunde, geen kuur-allemaal. Het is ontworpen om uw gezond eten en lichaamsbeweging effectiever te maken, vooral als u zich op een punt bevindt waar u zich heeft gestabiliseerd. Je moet nog steeds het werk doen; het verbetert alleen maar je resultaten.”. Ze beveelt aan dat haar laser vet-verwijdering klanten een zeer schoon dieet eten, matig uit te werken, dragen compressie onderkleding, en water drinken alsof plassen een Olympische sport waren. (Probeer ook deze plateau-busting strategieën, zodat u kunt beginnen met het zien van resultaten.)

Een verrassende Perk van laser liposuctie

Dan zegt dat hij naast het afvallen ook een onverwachte bijwerking heeft ervaren: gekke energie! “Ik voelde me verjongd als na een goede massage en ik kon meer gedaan krijgen in de dag”, zegt hij. Hij voegt eraan toe dat de laser ook een extra motivatie was om zich aan zijn gezonde levensdoelen te houden, omdat hij geen zwaarbevochten vooruitgang ongedaan wilde maken.

Dus, werkt Laser Lipo Laser Lipo?

Onderzoek naar het gebruik van lasertherapieën voor gewichtsverlies is relatief zeldzaam en wat er wel bestaat, wordt vaak gefinancierd door de laserbedrijven zelf, waardoor het misschien eenzijdig is. Echter, een onafhankelijke studie van 2013 van meer dan 2.000 proefpersonen vond dat het gebruik van laser lipolyse (een andere therapie dan de Zerona) iets minder vet en een verhoogde collageenproductie, waardoor de huid er steeds strakker en jonger uitziet. De onderzoekers merkten op dat laser vetverwijdering het beste werkte in combinatie met standaard liposuctie in plaats van wanneer alleen gebruikt.

Een klein klinisch onderzoek van de Zerona laser, gesponsord door de fabrikant, toonde aan dat patiënten gemiddeld een centimeter van hun taille en heupen verloren en nog eens twee centimeter van elk been. Echter, de meeste van de patiënten herwonnen ten minste een deel van de centimeters slechts twee weken na het stoppen van de behandeling. De FDA had genoeg vertrouwen in de behandeling om deze goed te keuren voor algemeen gebruik in de VS.

Dan is zeker een tevreden klant. “In slechts twee maanden van Zerona behandelingen heb ik 35 pond, 8 inch van mijn middel en 10 procent lichaamsvet laten vallen”, zegt hij. Dr. LePort is het ermee eens dat patiënten indrukwekkende resultaten kunnen zien en zegt dat het zeer succesvol is als het gaat om het modelleren van vet en het hervormen van het lichaam. (Weet je wat dat nog meer doet? Krachttraining.)

Uw kilometerstand in mei variëren

Toen ik voor het eerst melding maakte van gewichtsverlies met de laser, probeerde ik de Zerona zelf uit en was voorzichtig optimistisch. Ik verloor niet veel – slechts 1/2 inch van elke dij – maar ik voelde me wel een beetje steviger en slanker. In de verscheidene jaren sindsdien, echter, heb ik dat terug en meer ondanks mijn gewicht dat vrij constant blijft en mijn het blijven uitoefenen bereikt. Erger nog, de vorm van mijn dijen is veranderd, met meer vette stortingen in de exacte gebieden de Zerona gericht. Het kan gewoon een bijwerking zijn van het ouder worden (zucht), maar een deel van mij vraagt zich af of de laser lipo behandeling meer pijn doet dan dat het geholpen heeft. Hoe dan ook, ik zou het niet meer doen.