De beste sap voor wat je verpest

Sapjes voor de gezondheid

Sap is natuurlijk geen vervanging voor heel fruit en groenten, maar het laat je er wel in passen die je misschien geen andere bieten of wortelen eet, vooral niet bij het ontbijt, wat meestal een niet-groentegevoelige zone is. (Probeer deze 15 mediterrane dieetontbijten voor groenten die je met een vork kunt eten!) En hoe meer producten je consumeert, hoe beter. Mensen die vijf porties groenten per dag consumeren, leefden bijna drie jaar langer dan mensen die groenten vermeden, volgens een studie in het American Journal of Clinical Nutrition. Het verhogen van uw inname kan u beschermen tegen kanker en u ook helpen om uw kilo’s te laten vallen (de productie is laagcalorisch en vol met water, dat u vult). Plus, omdat de cellen in fruit en groenten worden afgebroken door sap, hun voedingsstoffen zijn gemakkelijker voor uw lichaam te absorberen, zegt Nicole Cormier, R.D., een coauteur van The Everything Juicing Book.

Sappende realiteitscontrole

Maar er zijn ook nadelen. Spuiten voor de gezondheid is een slechte tijd. En het kan duur zijn, want je moet een heleboel fruit en groenten en schelpen kopen voor speciale apparatuur.

Ook het kauwen van sap laat te wensen over. Dat is belangrijk vanuit het oogpunt van gewicht, want vast voedsel is meer verzadigend dan vloeibaar, zegt David Katz, M.D., de oprichter van het Yale-Griffin Prevention Research Center en de auteur van Disease-Proof. Sap is een geconcentreerde bron van calorieën die gemakkelijk te consumeren is in een paar slokken en die weinig of geen vezels bevat. En omdat het sneller wordt verteerd dan vast voedsel, veroorzaakt het een snelle toename van de bloedsuikerspiegel. Vertaling? Het drinken van te veel sap, vooral vruchtensap, kan daadwerkelijk bijdragen aan gewichtstoename en is zelfs gekoppeld aan type 2 diabetes.

Maar het goede nieuws, zegt Dr. Katz, is dat sappen gezond kunnen zijn zolang je er maar strategisch mee bezig bent. Denk aan het zoals je zou grillen, sauteing of stomen – je zou het niet de hele tijd doen, maar het is een goed hulpmiddel om te hebben in uw producten prep kit. (Bestudeer de laatste primeur over de vuile dozijn en maak 15.)

De waarheid over sapreinigingsmiddelen

Voor je binnenkomt, ga je all in en vervang je maaltijden door slokjes, weet dit over sap voor de gezondheid:

Je spoelt niets uit. Je lichaam werkt op een autoreinigingssysteem dat wordt beheerd door je nieren, lever en darmen, en er is geen bewijs dat sap het proces verbetert. Als u zich “lichter” voelt, is dat waarschijnlijk omdat u junkfood elimineert, niet de giftige stoffen. (Zie onze volledige afbraak van wat er met je lichaam gebeurt op een driedaagse sapreiniging.)
U zult niet voor altijd slank blijven. U kunt snel enkele kilo’s laten vallen, maar de meeste van het is waarschijnlijk water gewicht. Wanneer u calorieën vermindert, krijgt uw lichaam energie door het vrijgeven van glycogeen, een soort koolhydraat dat zich vasthoudt aan water. Zodra je stopt met reinigen, krijg je de kilo’s terug. Duurzaam gewichtsverlies komt voort uit het veranderen van uw dieet op lange termijn.
Je zou het gevoel kunnen hebben dat je de griep hebt. Vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid en hoofdpijn zijn enkele van de mogelijke bijwerkingen. En als u een geschiedenis van eetstoornissen hebt, kan een sap snel een herhaling veroorzaken.
Sapjes voor de gezondheid: Krijg uw verfrissende Rx

Blijf lezen om het beste drankje te ontdekken voor wat u ziek is.

Vergeet niet: omdat sap geen vet of eiwit bevat om je langdurig te ondersteunen, combineer het met een plakje volkoren toast en pindakaas voor het ontbijt of met amandelen of strijkkaas als een middagsnack. En maak het veggie-georiënteerd (Dr. Katz adviseert een verhouding van twee delen groenten op een deel fruit voor slechts een vleugje zoetheid) om de suiker in toom te houden. (Gerelateerd: 9 Sap Pulp Recepten om te stoppen met het verspillen van perfect goede groenten en fruit)

Het beste sap om veroudering te bestrijden

Wanneer stress, vrije radicalen, en gebrek aan beweging en slaap proberen om uw huid te verouderen, Patty James, gecertificeerd natuurlijke chef-kok en auteur van More Vegetables Please!, beveelt Patty James, gecertificeerd natuurlijke chef-kok en auteur van More Vegetables Please, sap aan voor de gezondheid en het bestrijden van Moeder Natuur met antioxidant-verpakte groenten en fruit dat gemakkelijk kan worden geperst.

Ingrediënten

1 1 1/2 kopje vloeistof naar keuze (water, elke soort melk of aloë vera sap)
1 kopje bosbessen
1/2 kopje aardbeien
1 grote bladkool (dikke stengel verwijderd)
1/2 middelgrote biet
Het beste sap voor uw seksleven

Hoewel oesters en chocolade een heerlijke manier zijn om u en uw partner in de stemming te brengen, zijn ze niet zo aantrekkelijk om te saperen. Gelukkig zijn James’ beste libido-verhogende voedingsmiddelen ook heerlijk in vloeibare vorm. “Selderij bevat een ingrediënt dat de bekende feromonen bij mannen verhoogt die signalen afgeven aan vrouwen die zeggen ‘hier ben ik’,” zegt James. “Watermeloen helpt om de bloedvaten te ontspannen die de geslachtsdrift verhogen en avocado’s bevatten een B-vitamine die de mannelijke hormoonproductie stimuleert. (P.S. Uw gebrek aan seksuele drang is waarschijnlijk geen teken van een stoornis…)

Ingrediënten

2 kopjes kokoswater of aloë vera sap
2 stengels selderij
1/2 banaan
1 klein stuk gember
1/2 avocado
1 handvol basilicum
3 vijgen

Het beste sap om energie te verhogen

7 VAN 13 FOTO’S VAN ALLE FOTO’S
In plaats van een kopje koffie te drinken, probeer dan eens een groen sapje. “Chlorofyl, het groene pigment in planten, helpt het bloed van zuurstof te voorzien, waardoor de hersenfunctie en de fysieke energie toenemen”, zegt Judita Wignall, auteur van Going Raw.

Ingrediënten

1 grote komkommer
8 stengels selderij
1 handvol boerenkool
1 handvol spinazie
1 handvol peterselie
1/4 citroen (met schil indien biologisch)
1-inch stuk gember
Het beste sap voor zoete verlangens

“Seldiesap helpt de zoetheid van dit sap in balans te brengen, terwijl het voorziet in elektrolyten en alkaliserende mineralen, en helpt om het verlangen naar suiker te verminderen,” zegt Wignall. Ook; kaneel bevat verbindingen die helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. De ultieme sapping voor de gezondheidsvergelijking: Stabiele bloedsuikerspiegel = minder behoefte aan suiker.

Ingrediënten

2 appels
8 stengels selderij
1 scheutje kaneel
Het beste sap voor uw immuunsysteem

9 VAN DE 13 FOTO’S VAN ALLE FOTO’S
Neem hier een slokje van om het hele jaar goed te blijven! “Broccoli bevat veel vitamine C, wat de productie van witte bloedcellen die infecties bestrijden verhoogt”, zegt Wignall. “Knoflook bevat zwavelhoudende verbindingen die krachtige immuunversterkende antimicrobiële eigenschappen hebben”, aldus Wignall.

Ingrediënten

1 kleine biet
3 wortelen
8 stengels selderij
1 stengel broccoli
2 teentjes knoflook
Het beste sap voor Hydratatie

De kokosnoot in dit saprecept levert een dosis elektrolyten op die vergelijkbaar is met die van ons eigen bloed. In feite hebben artsen kokosnoten gebruikt om te helpen bij de bestrijding van uitdrogende ziekten zoals cholera, dysenterie en griep, wat het leven van duizenden kinderen in onderontwikkelde delen van de wereld helpt redden, aldus Denise Mari, oprichter van Organic Avenue. Kokoswater is verkrijgbaar in vele winkels en restaurants (Wij houden van Organic Avenue’s Indo Coconut Water!), of je kunt er zelf een maken. (Verwant: Verrassende dingen die je nooit wist over kokoswater)

Ingrediënten

1 jonge, groene kokosnoot
Snij het open en drink het water rechtstreeks uit de kokosnoot!

Het beste sap voor stressbestrijding

Als Eat Naked auteur Margaret Floyd na een lange dag moet afbouwen, gaat ze over op spinazie. “Spinazie zit hoog in het aminozuur tryptofaan, wat je humeur helpt verbeteren en een betere slaap bevordert”, zegt Floyd. “Het is ook rijk aan magnesium, wat helpt om zenuwen en spieren te ontspannen. (Verwant: 6 onconventionele manieren om pijnlijke spieren te kalmeren).

Ingrediënten

2 grote handvol spinazie
3 tot 4 steeltjes broccoli
3 tot 4 stengels selderij
1 grote of 2 kleine wortelen
Het beste sap voor spijsvertering

Floyd wendt zich tot de bekende verteringshulpmiddelen, papaja, bij maagproblemen. De vrucht bevat papaïne, een enzym dat helpt bij het verteren van eiwitten. Maar het is niet het enige krachtige ingrediënt in dit sap voor de gezondheid. “Gember ontspant het darmkanaal en vermindert het gas; ook vaak gebruikt om misselijkheid te onderdrukken,” zegt Floyd. En kool helpt bij het reinigen van afval uit de maag en de darmen, wat de spijsvertering verbetert en verstopping vermindert. (DYK uw geestelijke gezondheid maakt een enorme invloed op uw spijsvertering, ook?)

Ingrediënten

1/2 kleine papaja
3 bladeren boerenkool
1/8 sluitkool
1 duimgrote stuk gember
1 wig citroen
Het beste sap voor het bestrijden van verkoudheden

13 VAN DE 13 FOTO’S VAN ALLE FOTO’S
Eric Helms, oprichter van Juice Generation, blijft sap voor de gezondheid tijdens het koude seizoen en drinkt een 1 ounce “Vital Shot” bestaande uit gember, citroen en cayennepeper. (Dit laatste is slechts een van de 12 kruiden die je altijd in je keuken moet hebben.) “Gember stimuleert het spijsverteringsstelsel en wordt al lang gebruikt als een natuurlijke behandeling tegen verkoudheid en griep”, zegt de Helm. Cayennepeper bevat een hoge concentratie bètacaroteen, die het lichaam helpt zich te ontdoen van vrije radicalen die celbeschadiging veroorzaken en beschermt tegen infecties. Tot slot, het hoge gehalte aan vitamine C in citroensap kan helpen uw immuunsysteem te beschermen tegen infecties en de verkoudheid, zegt de Helmen.

Ingrediënten

1 ons biologische gember
1 keer citroen uitknijpen
1 snuifje cayennepeper