De gezondste keuzes voor granen om u te helpen langer te leven

Het gezondheidsvoordeel van graangewassen

Goed nieuws voor graangewasseneters: het eten van genoeg volle granen en graangewassen vezels kan uw risico op vroegtijdige dood, meestal als gevolg van ziekten zoals diabetes, kanker en luchtwegaandoeningen, verminderen, meldt een nieuwe studie in de BMC Geneeskunde. Het ideale aantal? Een vrouw die 1.800 calorieรซn eet, zou moeten streven naar ongeveer 53 gram volle granen per dag, volgens de studie.

Maar begin niet met het vullen van uw winkelwagentje met elke doos op de plank. De nadruk ligt hier op hele korrels zonder het woord dat hier vooraan staat, zijn verwerkt en hebben de meeste van hun ziektebestrijdende voedingsstoffen verloren. Bovendien zijn de meeste soorten bedekt met suiker, waardoor het doel van een gezond ontbijt niet wordt bereikt.

De 10 granen die we hebben afgerond, maar, zijn niet alleen gemaakt van hele granen, maar hebben een suikergehalte dat laag genoeg is om je ochtendkom een ziektebestrijdend gerecht te houden.

 

Algemene Molens Cheerios

Niet alle granen uit je kindertijd zijn slecht: deze o’s zijn eigenlijk van volkoren haver. Er is suiker toegevoegd, maar het weegt slechts 1 gram per kom. Eet op!

Kashi Honey Puffs

Gemaakt van volkoren, rijst, haver, gerst, rogge en boekweit, wordt deze graansoort verpakt met bijna de helft van uw dagelijkse aanbevolen porties volkoren granen.

18 Konijnen Felicitas Granola

Deze hele muesli op basis van haver is notenvrij en gezoet met ahornsiroop, Bing kersen en vanille.

Algemeen Mills Fiber One

Deze graansoort is niet alleen gemaakt van volkoren tarwe, maar biedt ook meer dan de helft van uw dagelijkse vezeladvies. Plus, het heeft nul gram suiker.

Ezechiรซl 4:9 Gekiemde volkorengranen, Gouden Vlas, Gouden Vlas

Deze graansoort is een van de minst verwerkte granen op deze lijst en verpakt een aantal hele korrels, van gekiemde tarwe tot gekiemde linzen. Bovendien bevat deze graansoort acht gram eiwit en geen suiker.

Post Druivenpitten

Het mag dan een klassieker zijn, maar druivennoten’ worden gemaakt van volkoren tarwemeel, en een enkele kom overbelast je niet met suiker zoals de meeste andere granen.

Kellogg Speciale K-eiwit Kellogg

Special K is niet alleen een grote bron van volle granen, maar deze kom heeft ook 10 gram eiwit, zonder dat er zelfs maar rekening wordt gehouden met de melk.

Natuurlijke pad pad pad gierst rijst

Dit scala aan hele korrels (waaronder haver, bruine rijst en gierst) wordt gezoet met vruchtensap voor een beetje meer lekkernij.

Alpen zonder suiker toegevoegd

Deze muesli is verpakt met volle tarwe en gerolde haver, en vervolgens overgoten met rozijnen en noten voor een gezonde zoet-krokante afdronk.

Cascadian Farm Hearty Morning (Cascadian Farm) Hearty Morning (Cascadian Farm)

Met volkoren tarwevlokken, mueslitrossen gemaakt van volkorenhaver en knapperige zemelen is deze graansoort een kom vol vezels en volle granen.