De waarheid over Detox Thee Reinigt De Waarheid Over Detox Thee Reinigt

We zijn op onze hoede voor elke trend die ontgiften met alleen een drankje inhoudt. We zijn ons er inmiddels allemaal vrij bewust van dat vloeibare diëten ons actieve lichaam niet lang kunnen volhouden, en de meeste beroemdheden zweren bij het feit dat de meeste dranken weinig ontgiftende effecten hebben. Maar een theedistox, of theedistox of thee reinigen, is een mildere benadering van het hele idee, namelijk omdat het betekent dat je een paar kruidenbekers toevoegt aan je bestaande, gezonde dieet – in plaats van je maaltijden volledig te vervangen.

Het idee van detox thee is niet nieuw: Giuliana Rancic gebruikte het Ultimate Tea Diet om zeven pond te verliezen voor haar bruiloft in 2007, terwijl Kendall Jenner onlangs haar theeverslaving toe te schrijven aan haar theeverslaving (naar verluidt heeft ze bijna een dozijn kopjes citroengras-en-groentetheemelanges met ontgiftingsmiddel per dag!).

De voordelen van thee voor de gezondheid

De gezondheidsvoordelen van thee bestrijken bijna elk gebied: Een studie-analyse van Italiaanse, Nederlandse en Amerikaanse onderzoekers in 2013 heeft uitgewezen dat thee kan helpen uw risico op beroertes en hart- en vaatziekten te verlagen, uw bloeddruk te verlagen, uw stemming en mentale prestaties te verbeteren en zelfs uw energie op peil te houden en uw gewicht te verlagen.

Maar als het gaat om ontgifting, is thee alleen niet genoeg voor het werk. “Geen enkel voedsel, kruid of remedie heeft de mogelijkheid om kwalen of ziekten te genezen, noch heeft het de mogelijkheid om het lichaam te ‘ontgiften’,” zegt Manuel Villacorta, R.D., auteur van Whole Body Reboot: De Peruaanse Superfoods Dieet om te ontgiften, energie te geven, en Supercharge Fat Loss. (Dit is ook de reden waarom u misschien wilt wachten voordat u probeert te ontgiften door het drinken van actieve kool.)

In feite is er geen hard bewijs dat de beweringen van de theebedrijven dat hun ontgiftende thee de menselijke cellen daadwerkelijk zuivert, staaft. Nochtans, kan de thee van uitstekende kwaliteit helpen het natuurlijke dagelijkse proces van het lichaam van ontgifting steunen – enkel zo veel zoals andere voedsel en dranken dit systeem kunnen kwetsen, zegt Laura Lagano, R.D., een in New Jersey-Gebaseerde holistic voedingsdeskundige. (Ontdek meer over de gezondheidsvoordelen van thee zoals kamille, rozenbottel of zwarte thee).

Basis groene en zwarte thee zijn rijk aan antioxidanten (en matcha groene thee is meer dan 100 keer hoger in één krachtige antioxidant) – het geheim achter het stimuleren van uw natuurlijke reinigingsproces. “Antioxidanten werken om de oxidatieve stress en vrije radicalen in ons lichaam te verminderen. Te veel daarvan kan chronische ontstekingen veroorzaken en zelfs onze DNA-stammen muteren, wat leidt tot kanker en andere chronische ziekten,” zegt Villacorta.

Detox Theeën

Als groene en zwarte thee nuttig zijn in hun eigen, zuivere vorm, is er dan een voordeel aan die zakken die expliciet gemerkt zijn voor het ontgiften?

“Specifieke detox-thee biedt extra voordelen in de extra ingrediënten”, zegt Villacorta. De kruiden zoals citroengras, gember, paardenbloem en mariadistel bevatten allemaal eigenschappen die een gezonde lever ondersteunen, een van die organen die verantwoordelijk zijn voor uw natuurlijke ontgiftingsproces. De gember is ook bewezen om oxydatieve spanning binnen de lever te verlichten, die onrechtstreeks het orgaan helpt zijn schoonmakende taak efficià “nter uit te voeren, zegt hij.

Eén ding om op te letten bij detox-theeën is echter een veelvoorkomende ingreep- en kruidenlaxeermiddel-senna. “Een deel van het ontgiften is het reinigen van de darmen, en senna helpt dit proces,” legt hij uit. Hoewel het kan nuttig zijn als een nachtelijke drankje op korte termijn, kan het te lang nemen van senna leiden tot braken, diarree, elektrolyt onevenwichtigheid en uitdroging. Als je het gevoel hebt dat je gestopt bent, neem dan een paar nachten lang een sennathee op (Villacorta raadt traditionele medicinale producten aan om biologisch glad te bewegen). Maar blijf bij senna-vrije variëteiten voor uw gebruikelijke kopje.

Hoe u de meeste gezondheidsvoordelen uit thee kunt halen

Beide voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat het drinken van thee bij het ontwaken en voor het slapen gaan uw systeem kan helpen om tot rust te komen en tot rust te komen, afhankelijk van de soort die u kiest. Als je een theeliefhebber bent, werk dan de hele dag door in een paar kopjes: Tenzij je gevoelig bent voor cafeïne, kun je waarschijnlijk vijf tot zeven kopjes per dag verwerken zonder negatieve bijwerkingen, zegt Lagano.

Als je ervoor kiest om een theedetox te proberen, is het belangrijkste aspect niet het soort gezonde thee dat je kiest – het is wat je nog meer eet: “Thee kan alleen medicinaal en ontgiftend zijn als je dieet niet belastend is voor je systeem, waaraan de meeste Amerikaanse maaltijden schuldig zijn”, zegt Lagano. Om je lichaam echt te ontgiften, snijd je verwerkt en gebakken voedsel en verhoog je de inname van fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en ontstekingsremmende vetten zoals avocado’s en amandelen, zegt Villacorta. Zodra uw dieet schoon en zacht is voor uw lichaam, kan ontgiftende thee uw natuurlijke orgaanfunctie beginnen te verbeteren.

Dus wat zijn de beste detox-theeën om te kiezen? Als u echt gefocust bent op een start-and-stop-thee (in plaats van alleen maar detox-thee in uw dieet op te nemen), kijk dan eens naar programma’s zoals SkinnyMe Thee, die 14- of 28-daagse pakketten van hoge kwaliteit, losbladige kruiden te steil aanbiedt. Of spaar een beetje geld en probeer een van deze vier ontgiftingsvarianten, aanbevolen door Lagano en Villacorta.

1. Paardebloemthee: De paardenbloem helpt leverfunctie door te helpen om toxine te verwijderen en hydratatie en elektrolytenbalans te herstellen (Traditionele Geneesmiddelen EveryDay Detox Dandelion, $5; traditionalmedicinals.com).

. 2. Citroen- of gemberthee: Deze verkwikkende thee is geweldig voor de ochtend, omdat de lichte hoeveelheid cafeïne je wakker maakt zonder dat het je maag in de war brengt. Plus, de voordelen voor de gezondheid van gember omvatten het verminderen van ontsteking en het beheersen van de bloedsuikerspiegel, zodat u zich goed voelt het drinken van deze rustgevende thee. (Twining’s Lemon & Ginger, $3; twiningsusa.com)

3. Motiverende thee: Naast de inspirerende boodschappen op elk theezakje, omvat deze bijzondere Yogi-theevariëteit ook klis en paardenbloem om uw lever te helpen, en jeneverbes om uw nierfunctie te verbeteren (Yogi DeTox, $5; yogiproducts.com).

4. Citroenjasmijngroene thee: Met kamille en munt om het systeem te kalmeren, adviseert Villacorta een kopje voor het slapengaan. Plus, is het hoge vitamine C-gehalte betekent dat het vol met antioxidanten zit.